Fusion gerechten

We voorspelden het eerder al; fusion is een van dé foodtrends van 2022. Het klinkt misschien wat ingewikkeld maar eigenlijk is het heel simpel. Bij het maken van fusion gerechten combineer je verschillende keukens met elkaar. Wat dacht je van een Franse uiensoep met een Aziatische twist? Of de klassieke Waldorfsalade maar dan met spruitjes? Bij fusion gerechten is niets te gek. Probeer het eens en sta open voor verschillende keukens en combinaties.

Tsukune met quinoa

We trappen het lijstje met fusion gerechten af met tsukune met quinoa; een gerecht waarbij de Peruaanse en Japanse keuken met elkaar gecombineerd worden. Want de keuken van Peru kent heel veel invloeden, ook de Japanse. De combinatie van deze twee keukens heet Nikkei en is populair bij chef-koks. Dit gerecht combineert Japanse gehaktballetjes met Peruaanse quinoa.

tsukune met quinoa

Aziatische uiensoep en brioche met soja en paddenstoelen

Frans-Aziatisch is niets nieuws, maar het paddenstoelenpoeder in de brioche bij dit soepje maakt het verschil. Een verrassende smaaksensatie!

Aziatische uiensoep - fusion gerechten

Eend met mole en Pekinese pannenkoekjes 

Chinees-Mexicaans eten vind je aan beide zijden van de grens tussen Californië en Mexico. Want veel hybride keukens ontstaan wanneer immigranten lokale ingrediënten verwerken in hun eigen kookstijl. Zo ook bij dit gerecht. De mole is typisch Mexicaans en pannenkoekjes weer echt Pekinees.

Eend met mole en Pekinese pannenkoekjes

Zeevruchten met misoboter, yuzu-hollandaise en kimchimayo

Serveer deze zeevruchten met verrassende misoboter, yuzu-hollandaise en kimchimayo. Alle drie deze sausjes zijn verrassend van smaak doordat ze een aparte combinatie van smaken vormen. Probeer het zelf ook eens. Meng standaardsausjes met een krachtige smaakmaker en je hebt iets nieuws; regels bestaan niet!

zeevruchten yuzu-hollandaise en kimchimayo

Waldorf met spruitjes

De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade voor het eerst geserveerd werd. De salade wordt traditioneel met bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise gemaakt. Maar wij geven het recept onze eigen twist en maken ‘m met spruitjes. Minstens net zo lekker als het origineel!

Waldorf met spruitjes - fusion gerechten

Coxinha met gebraden kip

Coxinha betekent ‘dijtje’ en is een populaire Braziliaanse snack met kip. Deze Brits-Braziliaanse versie bevat gebraden kip en dragon. Net weer even wat anders.

Coxinha met gebraden kip

Bulgogi cheese steak sandwich

Deze combinatie is geïnspireerd op de Amerikaanse en Koreaanse keuken. Deze sandwich van Philly cheese steak en bulgogi, Koreaans gemarineerd rundvlees, noemen ze in Amerika ook wel een koagie.

Bulgogi cheese steak sandwich fusion gerechten

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.