Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
yuzu-hollandaise en kimchimayo

Go global: 7x fusion gerechten

Advertentie

Met de mondialisering vervagen de grenzen tussen de keukens. Japans en Peruaans, Aziatisch en Frans of Braziliaans en Brits; het kan allemaal en levert leuke gerechten op. Ga op avontuur en laat je inspireren door ons lijstje met fusion gerechten.

Fusion gerechten

We voorspelden het eerder al; fusion is een van dé foodtrends van 2022. Het klinkt misschien wat ingewikkeld maar eigenlijk is het heel simpel. Bij het maken van fusion gerechten combineer je verschillende keukens met elkaar. Wat dacht je van een Franse uiensoep met een Aziatische twist? Of de klassieke Waldorfsalade maar dan met spruitjes? Bij fusion gerechten is niets te gek. Probeer het eens en sta open voor verschillende keukens en combinaties.

tsukune met quinoa

Tsukune met quinoa

We trappen het lijstje met fusion gerechten af met tsukune met quinoa; een gerecht waarbij de Peruaanse en Japanse keuken met elkaar gecombineerd worden. Want de keuken van Peru kent heel veel invloeden, ook de Japanse. De combinatie van deze twee keukens heet Nikkei en is populair bij chef-koks. Dit gerecht combineert Japanse gehaktballetjes met Peruaanse quinoa.

Naar het recept
Aziatische uiensoep

Aziatische uiensoep en brioche met soja en paddenstoelen

Frans-Aziatisch is niets nieuws, maar het paddenstoelenpoeder in de brioche bij dit soepje maakt het verschil. Een verrassende smaaksensatie!

Naar het recept
Eend met mole en Pekinese pannenkoekjes

Eend met mole en Pekinese pannenkoekjes

Chinees-Mexicaans eten vind je aan beide zijden van de grens tussen Californië en Mexico. Want veel hybride keukens ontstaan wanneer immigranten lokale ingrediënten verwerken in hun eigen kookstijl. Zo ook bij dit gerecht. De mole is typisch Mexicaans en pannenkoekjes weer echt Pekinees.

Naar het recept
yuzu-hollandaise en kimchimayo

Zeevruchten met misoboter, yuzu-hollandaise en kimchimayo

Serveer deze zeevruchten met verrassende misoboter, yuzu-hollandaise en kimchimayo. Alle drie deze sausjes zijn verrassend van smaak doordat ze een aparte combinatie van smaken vormen. Probeer het zelf ook eens. Meng standaardsausjes met een krachtige smaakmaker en je hebt iets nieuws; regels bestaan niet!

Naar het recept
Waldorf met spruitjes

Waldorf met spruitjes

De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade voor het eerst geserveerd werd. De salade wordt traditioneel met bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise gemaakt. Maar wij geven het recept onze eigen twist en maken ‘m met spruitjes. Minstens net zo lekker als het origineel!

Naar het recept
Coxinha met gebraden kip

Coxinha met gebraden kip

Coxinha betekent ‘dijtje’ en is een populaire Braziliaanse snack met kip. Deze Brits-Braziliaanse versie bevat gebraden kip en dragon. Net weer even wat anders.

Naar het recept
Bulgogi cheese steak sandwich

Bulgogi cheese steak sandwich

Deze combinatie is geïnspireerd op de Amerikaanse en Koreaanse keuken. Deze sandwich van Philly cheese steak en bulgogi, Koreaans gemarineerd rundvlees, noemen ze in Amerika ook wel een koagie.

Naar het recept

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!