Advertentie
Fusion gerechten
We voorspelden het eerder al; fusion is een van dé foodtrends van 2022. Het klinkt misschien wat ingewikkeld maar eigenlijk is het heel simpel. Bij het maken van fusion gerechten combineer je verschillende keukens met elkaar. Wat dacht je van een Franse uiensoep met een Aziatische twist? Of de klassieke Waldorfsalade maar dan met spruitjes? Bij fusion gerechten is niets te gek. Probeer het eens en sta open voor verschillende keukens en combinaties.
Tsukune met quinoa
We trappen het lijstje met fusion gerechten af met tsukune met quinoa; een gerecht waarbij de Peruaanse en Japanse keuken met elkaar gecombineerd worden. Want de keuken van Peru kent heel veel invloeden, ook de Japanse. De combinatie van deze twee keukens heet Nikkei en is populair bij chef-koks. Dit gerecht combineert Japanse gehaktballetjes met Peruaanse quinoa.
Naar het receptAziatische uiensoep en brioche met soja en paddenstoelen
Frans-Aziatisch is niets nieuws, maar het paddenstoelenpoeder in de brioche bij dit soepje maakt het verschil. Een verrassende smaaksensatie!
Naar het receptEend met mole en Pekinese pannenkoekjes
Chinees-Mexicaans eten vind je aan beide zijden van de grens tussen Californië en Mexico. Want veel hybride keukens ontstaan wanneer immigranten lokale ingrediënten verwerken in hun eigen kookstijl. Zo ook bij dit gerecht. De mole is typisch Mexicaans en pannenkoekjes weer echt Pekinees.
Naar het receptZeevruchten met misoboter, yuzu-hollandaise en kimchimayo
Serveer deze zeevruchten met verrassende misoboter, yuzu-hollandaise en kimchimayo. Alle drie deze sausjes zijn verrassend van smaak doordat ze een aparte combinatie van smaken vormen. Probeer het zelf ook eens. Meng standaardsausjes met een krachtige smaakmaker en je hebt iets nieuws; regels bestaan niet!
Naar het receptWaldorf met spruitjes
De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade voor het eerst geserveerd werd. De salade wordt traditioneel met bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise gemaakt. Maar wij geven het recept onze eigen twist en maken ‘m met spruitjes. Minstens net zo lekker als het origineel!
Naar het receptCoxinha met gebraden kip
Coxinha betekent ‘dijtje’ en is een populaire Braziliaanse snack met kip. Deze Brits-Braziliaanse versie bevat gebraden kip en dragon. Net weer even wat anders.
Naar het receptBulgogi cheese steak sandwich
Deze combinatie is geïnspireerd op de Amerikaanse en Koreaanse keuken. Deze sandwich van Philly cheese steak en bulgogi, Koreaans gemarineerd rundvlees, noemen ze in Amerika ook wel een koagie.
Naar het receptWil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de lekkerste recepten met groene asperges
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.