Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Eend met mole en Pekinese pannenkoekjes

Eend met mole en Pekinese pannenkoekjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Chinees-Mexicaans eten vind je aan beide zijden van de grens tussen Californië en Mexico. Veel hybride keukens ontstaan wanneer immigranten lokale ingrediënten verwerken in hun eigen kookstijl.

Bereiding

  1. Rooster voor de mole de pepers in een droge koekenpan en week ze ca. 30 minuten in heet water. Pureer de pepers met 125 ml van het weekvocht.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Rooster de knoflook, de tomatillo en de ui ca. 20 minuten in de oven tot ze goed geblakerd zijn. Pel de knoflook en pureer hem met de tomatillo en de ui. Smelt de boter in een pan en voeg de kruidnagel, de pimentbes, het korianderzaad, het kaneelstokje en de amandelen toe en bak ze ca. 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de groentepuree, de peperpuree, de rozijnen, de chocolade en het geroosterd brood toe en gaar ca. 15 minuten op laag vuur tot het mengsel dik is. Verwijder het  kaneelstokje en de kruidnagel en pureer de saus glad.

  3. Leg de eendenborstfilets op de huid in een ovenbestendige koekenpan. Zet het vuur aan (middelhoog vuur) en bak de eend tot de huid bruin en krokant is. Schenk het vrijgekomen eendenvet uit de pan. Draai de eendenborstfilets om en bak de andere zijde bruin. Wikkel de pannenkoekjes in aluminiumfolie. Zet de pan in de oven en bak de eend samen met de pannenkoekjes ca. 8 minuten in de oven.

Per portie: 543 kcal | 32 g koolhydraten | 33 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Lulu Grimes, Anna Glover

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)