Bereiding

De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade voor het eerst geserveerd werd. De salade wordt traditioneel met bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise gemaakt. Wij geven het recept onze eigen twist en maken ‘m met spruitjes.

  1. Verdeel de geschaafde spruitjes, de appel, de walnoten, de bleekselderij en de sjalot* over een schaal. Meng voor de dressing de karnemelk met de geraspte citroenschil, zout en peper.
  2. Bak de in vieren gesneden spruitjes in een klein beetje olie tot ze bruin en een beetje krokant aan de randen en beetgaar zijn. Voeg de spruitjes toe aan de salade. Druppel de dressing over de salade.

*Als je niet van rauwe sjalot houdt, leg hem dan eerst in de dressing om de smaak te temperen.

Per portie: ca. 81 kcal 4 g eiwit 3 g vet 6 g koolhydraten

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Lulu Grimes, Anna Glover