
Waldorf met spruitjes
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade voor het eerst geserveerd werd. De salade wordt traditioneel met bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise gemaakt. Wij geven het recept onze eigen twist en maken 'm met spruitjes.
Lees verder onder de advertentie
De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade voor het eerst geserveerd werd. De salade wordt traditioneel met bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise gemaakt. Wij geven het recept onze eigen twist en maken 'm met spruitjes.
Bereiding
Verdeel de geschaafde spruitjes, de appel, de walnoten, de bleekselderij en de sjalot* over een schaal. Meng voor de dressing de karnemelk met de geraspte citroenschil, zout en peper.
Bak de in vieren gesneden spruitjes in een klein beetje olie tot ze bruin en een beetje krokant aan de randen en beetgaar zijn. Voeg de spruitjes toe aan de salade. Druppel de dressing over de salade.