Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
tsukune met quinoa

Tsukune met quinoa

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De keuken van Peru kent heel veel invloeden, ook de Japanse. De combinatie van deze twee keukens heet Nikkei en is populair bij chef-koks. Dit gerecht combineert Japanse gehaktballetjes met Peruaanse quinoa.

Bereiding

  1. Meng voor het glazuur de mirin met de sojasaus, het citroensap en de honing. Houd 4 el van het glazuur apart voor de quinoa. Meng in en kom met de hand het gehakt met de knoflook, de lente-ui, de gember, het paneermeel, zout en peper. Rol gehaktballetjes van van elk 2 el van het mengsel. Rijg 3 balletjes aan elke satéprikker.

  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er in porties de balletjes goudbruin en gaar in. Keer ze daarbij regelmatig om en bestrijk ze iedere keer met het glazuur.

  3. Week intussen de quinoa roerend met een garde in koud water tot het water troebel wordt. Giet het water af en herhaal 1-2 keer tot het water niet meer troebel is. Spoel de quinoa in een zeef nog eenmaal onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd 4 el quinoa apart.

  4. Doe de overige quinoa in een droge koekenpan of wok en rooster hem al roerend tot de korrels bruin beginnen te worden en je ze hoort poppen. Doe de geroosterde quinoakorrels in een kookpan en schenk er water bij tot ze onderstaan. Breng aan de kook en kook op laag vuur tot ze zacht zijn. Giet af en laat goed uitlekken. Rooster de apart gehouden 4 el quinoa in een droge koekenpan tot hij goudbruin is en notig ruikt.

  5. Meng de vochtige, gekookte quinoa met het apart gehouden glazuur en de koriander en verdeel over de borden. Verdeel de prikkers met gehaktballetjes over de borden en bestrooi met de geroosterde quinoa.

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Lulu Grimes, Anna Glover

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)