Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Dit zijn dé food trends van 2025
Wat ons als Nederlanders bezighoudt, heeft invloed op onze eetgewoonten en de manier waarop we eten bestellen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Food Trends rapport van Thuisbezorgd.nl. In 2025 zal er nog meer focus zijn op de herkomst van ons eten, nieuwe eettradities en lichte en voedzame maaltijden in de avonduren. Ook biedt het rapport ook een compleet overzicht van het bestelgedrag in Nederland. Spoiler: de açai bowl was het favoriete ontbijt van het jaar!
Green bistro Chez Nina presenteert haar nieuwe feestelijke winter menu
De feestdagen komen eraan, en Chez Nina staat klaar om alle vieringen dit jaar extra bijzonder te maken. Van 5 december tot en met 5 januari biedt dit restaurant een bijzonder feestelijk winter menu met 7 gerechten inclusief dessert voor €65. Het menu is met zorg ontworpen door de chef- koks van Chez Nina, om de warmte en magie van het samen zijn te vieren.
Albert Heijn serveert nostalgische kerstgerechten met een twist
Albert Heijn heeft ook dit jaar weer genoeg opties een fijne kerst. Of je nu uitgebreid wilt koken of juist geen zin hebt om uren in de keuken te staan, het Albert Heijn kerstassortiment heeft voor ieder wat wils. Naast hun klassieke Excellent-producten en -gerechten, hebben ze dit jaar ook meer vega(n), glutenvrije en kant-en-klare opties. Denk hierbij aan eetbare amuselepels en hoorntjes, maar ook balsamico- of citroenparels. Zo zorgen ze dat er voor ieders wens een heerlijke optie is.
Sabor Verde lanceert duurzaam alternatief voor avocado
De avocado is een wereldwijd symbool van gezond eten, maar achter dit groene icoon schuilt een schaduwzijde van enorme waterverspilling bij de teelt. Daar brengt Sabor Verde, gestart door drie Nederlandse ondernemers, verandering in. Als eerste merk in Europa maakt het gebruik van avocado’s die op een verantwoorde manier zijn geteeld, met 100% regenwater. Ontdek de smakelijke ready-to-eat (en dus altijd rijpe) avocado producten in de supermarkt: van 100% chunks perfect avocado tot guacamole.
KaasKouture geeft je kaas een extra luxe uitstraling
Of je nu een lekker broodje kaas of een indrukwekkende kaasplank serveert, de kaasschaven van KaasKouture zorgen voor een extra leuke touch. Hun gouden kaasschaaf is niet alleen een praktische tool, maar ook een statement op tafel. Wij zijn fan!
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Onze tips
Dumplings, curry’s en meer: maak het met de nieuwe Foodies!
Starbucks introduceert deze nieuwe smaak
Nét geopend: een nieuwe blikviswinkel in Nederland
Zelfgebakken brood binnen 10 minuten: redden wij dat?
Vers van de pers: McDonald’s brengt populaire burger terug
Haverrijst getest: hype of heerlijk?
Vers van de pers: vlees- en zuivelvervangers het gezondst in Nederland
Alles over maaltijdboxen: welk recept past bij jou?
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.