Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Coxinha met gebraden kip

Coxinha met gebraden kip

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de kippendijfilet in een ovenschaal, schenk er een scheutje olie overheen en bestrooi met zout en peper. Braad in ca. 30 minuten in de oven gaar en goudbruin. Neem uit de oven, laat afkoelen en snijd het vlees klein.

  2. Fruit de ui in een beetje olie en boter glazig. Meng in een kom de ui, de kip, de dragon, de kaas, zout en peper toe en meng goed door elkaar. Zet de vulling in de koelkast.

  3. Doe voor het deeg 25 g boter, de bouillon en de melk in een pan op laag vuur. Voeg 450 g bloem en een snufje zout toe. Roer tot een stijf deeg dat van de rand van de pan loslaat. Roer nog ca. 2 minuten verder zodat het deeg niet aanbrandt. Het deeg moet een stijve bal vormen. Laat afgedekt ca. 1 uur rusten.

  4. Neem een stukje van het deeg ter grootte van een golfbal en rol het tot een balletje. Duw met je duim een holte in het midden en trek het deeg aan de zijkanten omhoog tot een punt. Schep met een lepeltje wat kipvulling in de holte en vorm het deeg eromheen tot een peervorm. Maak op dezelfde manier van het overige deeg meer coxinha’s. Bestuif daarbij je handen met bloem wanneer nodig en zorg dat de coxinha’s flink wat vulling bevatten. Wentel de coxinha’s in het ei en in het paneermeel. Vorm er opnieuw peertjes van indien nodig. Je kunt de coxinha’s nu ook eventueel invriezen voor later gebruik.

  5. Vul een pan voor 1⁄3 met olie. Verhit de olie tot 160°C, of tot een stukje brood meteen boven komt drijven en bruin bakt. Bak de coxinha’s met een paar tegelijk in ca. 5 minuten goudbruin en knapperig. Houd ze warm in de oven (elektrisch: 110° / hetelucht: 90°C) terwijl je de rest bakt. Lekker met chilisaus.

Per portie: 628 kcal | 73 g koolhydraten | 22 g eiwit | 27 g vet

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Lulu Grimes, Anna Glover

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)