Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
yuzu-hollandaise en kimchimayo

Zeevruchten met misoboter, yuzu-hollandaise en kimchimayo

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Klassieke fruits de mer, maar dan met een Aziatisch tintje. Meng standaardsausjes met een krachtige smaakmaker en je hebt iets nieuws; regels bestaan niet! De miso zorgt voor de umami, de yuzu voor een heerlijke frisheid en de kimchi voor wat pit.
Tip
Van met je handen eten wordt dit gerecht nóg lekkerder!

Bereiding

  1. Klop 150 g boter met een garde zacht. Meng hem met de miso en bewaar op een koele plek maar laat niet opstijven. Meng de kimchi met de mayonaise en bewaar in de koelkast.

  2. Maak vlak voor het serveren de hollandaisesaus: pureer de eidooiers, het yuzusap en het citroensap met een staafmixer. Verhit de overige boter in een pan tot hij een beetje begint te bruisen. Voeg hem toe aan het eidooiermengsel en pureer tot een dikke saus.

  3. Bestrijk de zeevruchten met een beetje olie en bak ze naar smaak gaar in een koekenpan of grillpan. Serveer met de sausjes en de partjes citroen.

Per portie: 633 kcal | 3 g koolhydraten | 23 g eiwit | 59 g vet

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Lulu Grimes, Anna Glover

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)