Bereiding

Deze combi van Philly cheese steak en bulgogi, Koreaans gemarineerd rundvlees, noemen ze in Amerika ook wel een koagie.

  1. Meng de gember met de knoflook, de suiker, de gochujang, de sojasaus, de sesamolie en de rijstazijn. Pureer de peer er met een staafmixer doorheen. Leg de plakjes entrecote in het mengsel en laat ca. 1 uur marineren.
  2. Snijd de stukken stokbrood aan een kant open en beleg ze met plakjes cheddar. Doe het vlees met de marinade in een wok. Breng aan de kook en roerbak tot het vlees net gaar is. Verdeel het vlees over de broodjes en bestrooi met de lente ui en wat sesamzaad. Laat een paar minuten rusten zodat de smaken intrekken en serveer.

*Zet de entrecotes ca. 20 minuten voor het snijden in de diepvries. Dat maakt het vlees steviger zodat je het in dunnere plakjes kunt snijden.

Per portie: ca. 540 kcal 33 g eiwit 29 g vet 36 g koolhydraten

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Lulu Grimes, Anna Glover