
Ontdek de culinaire kant van de Achterhoek
In samenwerking met Stichting Achterhoek Toerisme
In het meest oostelijke deel van Gelderland vind je een fantastische streek waar jij als foodie je hart kan ophalen. Bekroonde wijnen, meesterlijk gebrouwen bier, (h)eerlijk vlees, verse groenten, jam en mosterd volgens traditioneel recept en ambachtelijk bereide kaas, met een bezoekje aan de Achterhoek doe je je smaakpapillen een groot plezier.
De Achterhoek is bij uitstek een streek waar Bourgondiërs aan hun trekken komen. De streek barst namelijk van fantastische restaurants, (h)eerlijke streekproducten en mooie wijn uit eigen wijngaarden. De drijvende kracht hierachter zijn de gepassioneerde boeren en telers, die met elkaar een grote verscheidenheid aan smaakvolle producten maken. Stuk voor stuk producten die met liefde zijn gemaakt en de tijd hebben gekregen om volledig op smaak te komen. En dat proef je! Daarnaast hebben de (streek)producten een duidelijke herkomst en een mooi verhaal. Benieuwd naar dit verhaal? Wij vertellen je er graag meer over.
Ontdek de bourgondische Achterhoek:
Een video zegt meer dan duizend woorden. Bekijk dus zeker eerst onderstaande video:Meesterlijk gebrouwen bier
Met vestingstad Groenlo als bakermat van Grolsch kent de Achterhoek een lange biertraditie. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe brouwerijen bij gekomen. En juist deze kleinere, lokale brouwerijen zijn een bezoekje meer dan waard. Dus stap eens binnen bij één van de bierbrouwerijen die de Achterhoek rijk is. Je kunt er met eigen ogen zien hoe het bierbrouwproces in zijn werk gaat. En natuurlijk mag je het smaakvolle eindresultaat proeven.
Fietsen van wijngaard naar wijngaard
Een bezoek aan de Achterhoek is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan een wijngaard. De Achterhoek is namelijk één van de grootste wijnstreken van Nederland. Je vindt er tientallen wijngaarden, die stuk voor stuk kwaliteitswijn maken. Jaarlijks worden hier vele tienduizenden liters rode, witte en rosé wijnen geproduceerd. Je ontdekt de wijngaarden het beste op de fiets. Al fietsend van wijngaard naar wijngaard zie je meteen hoe mooi de Achterhoek is. Dus stap op de fiets, bezoek romantische wijndomeinen en ontmoet bevlogen wijnboeren, die je vol trots en met passie vertellen over hun bedrijf.

Wild eten
Het is een van de vele redenen waarom mensen naar de Achterhoek komen: de traditie van het wild eten. Vanaf half oktober tot eind januari sieren wildgerechten de Achterhoekse menukaarten. En dat is zeker het proberen waard!

Onze tips

Restaurants in Delft: dit zijn de leukste hotspots & tips

Restaurants in Den Haag: dit zijn de beste hotspots & tips

Eten bij STRAKER’S in Londen – het restaurant van Thomas Straker

10 jaar The White Room: Michelin Festival in Amsterdam

Lunchen in Tilburg: dit zijn onze favoriete plekken

Hotel nhow Londen: ideale uitvalsbasis voor een stedentrip

Restaurants in Drenthe: dit zijn de beste hotspots & tips

Moederdag uitjes: dit zijn onze favoriete restaurants & hotspots

Dit zijn de lekkerste terrassen van Nederland

Dit zijn de beste ijssalons van Nederland

Restaurants in Malaga: de beste hotspots, tapas & tips

16x de beste cocktailbars in Amsterdam

Restaurants in Haarlem: de beste hotspots & tips

12x de beste culinaire tankstations in Europa

Restaurants in Gouda: dit zijn de beste hotspots & tips

Lunchen in Nijmegen: dit zijn onze favoriete plekken
Redactie