Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Oma's zoete kokosballetjes

Oma’s zoete kokosballetjes (narkol er naru)

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 10 minuten wachttijd10 min. wachttijd

Paulami: "Een gemiddeld Bengaals huishouden heeft op ieder willekeurig moment minstens drie verschillende zelfgemaakte zoetigheden in de koelkast staan. Dit is het recept van mijn oma. Ik herinner me dat ze er iedereen – van de postbode tot aan de elektricien – op trakteerde. Ze zette het voor iedereen klaar met een glaasje water ernaast."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Benodigdheden

Lees verder na de advertentie

Paulami: "Een gemiddeld Bengaals huishouden heeft op ieder willekeurig moment minstens drie verschillende zelfgemaakte zoetigheden in de koelkast staan. Dit is het recept van mijn oma. Ik herinner me dat ze er iedereen – van de postbode tot aan de elektricien – op trakteerde. Ze zette het voor iedereen klaar met een glaasje water ernaast."

Bereiding

  1. Kneus de kardemompeulen, verwijder de vliesjes en maal de zaadjes fijn in de vijzel.

  2. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de kokos en kardemom onder voortdurend roeren 5 minuten.

  3. Voeg de jaggery* of palmsuiker toe en bak onder voortdurend roeren nog 5 minuten. Zet het vuur uit en laat het kokosmengsel 10 minuten enigszins afkoelen.

  4. Vet je handpalmen steeds in met wat kokosolie en rol van het kokosmengsel balletjes van 3 centimeter doorsnede.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

De bijbel van de Indiase keuken

€ 33,99
Cover de bijbel van de Indiase keuken
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!