Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pulpo al Olivo

Pulpo al olivo

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Maak er thuis een Peruaans feestje van, shake de hele díapisco sours en trakteer vrienden en/of familie op dit authentieke Peruaans hapje: pulpo al olivo. Oftewel: octopus met olijven.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Maak er thuis een Peruaans feestje van, shake de hele díapisco sours en trakteer vrienden en/of familie op dit authentieke Peruaans hapje: pulpo al olivo. Oftewel: octopus met olijven.

Bereiding

  1. Maal alle ingrediënten, behalve de tentakels, met een staafmixer tot een mayonaiseachtige substantie.

  2. Spoel de octopus goed schoon en dep het met wat keukenpapier droog.

  3. Rooster de octopus 10 minuten in een droge koekenpan zodat de tentakels lekker knapperig worden. Dit kan ook perfect op de barbecue; de houtskool geeft een extra smaakdimensie.

  4. Leg de tentakels op borden, besprenkel ze met de olijvensaus en serveer met een extra schaaltje van de dip.

Receptuur: Katinka Lansink Dodero Fotografie: Bysam.nl 

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Mi casa Peru

€ 27,50
Cover Mi casa Peru
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!