Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Vegarolletjes

Vegarolletjes

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten voor 20 stuks

Elisabeth: “Deze rolletjes zijn gevuld met een mengsel van zoete aardappel, spinazie, kikkererwten en Turkse witte kaas. Echt heel erg lekker en weer eens wat anders met bladerdeeg.”

Bereiding

  1. Bak de ui met de knoflook en paprika in 2 eetlepels zonnebloemolie glazig. Voeg de zoete aardappel, het zout, de specerijen en de peterselie toe en bak dit op laag vuur 10 minuten tot de aardappel zacht is. Schep af en toe om. Doe de spinazie erbij en laat kort slinken.

  2. Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar 2-3 eetlepels van het vocht. Maal de kikkererwten met dit vocht in een keukenmachine of hakmolen tot een grove puree. Meng door het zoeteaardappelmengsel en prak even goed door elkaar. Proef of er nog zout of peper bij moet en laat dit mengsel goed afkoelen. Schep de geraspte kaas en de witte kaas blokjes erdoor. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  3. Leg 5 plakjes bladerdeeg een klein beetje overlappend achter elkaar en druk de randjes goed op elkaar. Vorm in het midden een ‘worst’ van de helft van de vulling. Rol de bladerdeegplak om de vulling heen tot een lange staaf. Doe dit ook met de andere 5 plakjes bladerdeeg. Leg de staven een kwartier in de vriezer en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

  4. Snijd de rollen in stukjes van 3 cm breed en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop de eidooiers los met de melk en bestrijk de rolletjes hiermee. Bestrooi met de sesamzaadjes en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

100 heerlijke hapjes

€ 24,99
Cover 100 heerlijke hapjes