Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Recepten met citrus: gebakken feta met bloemkool, orzo en citroen

Gebakken feta met bloemkool, orzo en citroen

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
3

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een ruime ovenschaal in met 1 el olijfolie en leg er de plak feta in. Verdeel rondom de feta de bloemkoolroosjes, de tomaatjes en de citroenschijfjes. Bedruip met de overgebleven olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.

  2. Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven, tot de feta mooi gebakken is en de bloemkool gaar is. Kook intussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet de orzo af en laat kort uitlekken. Neem de ovenschaal uit de oven en verdeel er de nog warme orzo over. Meng door elkaar zodat de feta met het vocht uit de tomaatjes en de olijfolie een saus vormt**. Verdeel over borden en maak af met de basilicumblaadjes.

*Wil je koken zonder vlees en vis Ʃn zonder dierlijk stremsel? Kies dan bij de feta voor een vegetarische variant waarbij microbieel stremsel is gebruikt.
**Vind je hele citroenschijfjes te bitter? Verwijder ze dan voor het serveren uit het gerecht. Je hebt dan wel de lekkere citroensmaak.

Per portie: 664 kcal | 67 g koolhydraten | 24 g eiwit | 32 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

2.8 / 5.0 (53 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!