Gebakken feta met bloemkool, orzo en citroen
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een ruime ovenschaal in met 1 el olijfolie en leg er de plak feta in. Verdeel rondom de feta de bloemkoolroosjes, de tomaatjes en de citroenschijfjes. Bedruip met de overgebleven olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.
Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven, tot de feta mooi gebakken is en de bloemkool gaar is. Kook intussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet de orzo af en laat kort uitlekken. Neem de ovenschaal uit de oven en verdeel er de nog warme orzo over. Meng door elkaar zodat de feta met het vocht uit de tomaatjes en de olijfolie een saus vormt**. Verdeel over borden en maak af met de basilicumblaadjes.