Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Appeltjes in vanillesiroop

Appeltjes in vanillesiroop

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Wij maken ze éxtra lekker en serveren ze met vanillesiroop. Net zo lekker als bij oma thuis.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Wij maken ze éxtra lekker en serveren ze met vanillesiroop. Net zo lekker als bij oma thuis.

Bereiding

  1. Splijt de vanillestokjes en schraap het merg eruit. Breng in een pan de wijn met de suiker, het vanillemerg, de vanillestokjes en 800 ml water aan de kook.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Schil de appels en laat daarbij het steeltje zitten. Zet de appels rechtop in een diepe ovenschaal. Schenk de hete vanillesiroop over de appels. Dek het geheel af met aluminiumfolie en zet ca. 1 uur in de oven.

  3. Neem de schaal uit de oven en laat afgedekt helemaal afkoelen. Serveer de appeltjes op kamertemperatuur met wat van de siroop of
    warm ze op laag vuur op in de siroop. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Per portie: 373 kcal | 81 g koolhydraten | 1 g eiwit

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!