Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Hazelnoot-chocoladetaart

Hazelnoot-chocoladetaart

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en maal ze in een keukenmachine zeer fijn. Splits de eieren. Klop de eidooiers met 150 g suiker romig. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend geleidelijk 50 g suiker toe.

  2. Spatel de helft van het eiwitschuim voorzichtig door het eidooiermengsel. Spatel het overige eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Zeef 160 g bloem, het cacaopoeder en een snufje zout en spatel het samen met de gemalen hazelnoten voorzichtig door het eimengsel tot een glad biscuitbeslag.

  3. Schep het beslag in 2 met boter ingevette en met bloem bestoven smalle springvormen (ca. 18 cm Ø) en bak de biscuit in 15-25 minuten goudbruin in de oven. Neem de biscuits uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Neem de biscuits voorzichtig uit de vormen en laat verder afkoelen op een rooster.

  4. Klop 200 g boter wit met de poedersuiker. Klop de Nutella erdoorheen. Snijd de biscuits horizontaal door zodat je 4 plakken hebt. Stapel de plakken op elkaar met telkens een laag van de Nutella-botercrème ertussen. Bestrijk de buitenkant van de taart met de overige botercrème. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. Breng in een pan 50 ml water met 100 g suiker aan de kook. Neem van het vuur en smelt de chocolade erin. Kook kort in tot een glanzend glazuur. Laat afkoelen. Schenk het afgekoelde glazuur over de taart.

Per portie: 564 kcal | 63 g koolhydraten | 8 g eiwit | 31 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!