Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander

Gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Rukmini: "Garnalen onder een gloeiend hete grill is een van de snelste en makkelijkste bakplaatgerechten. Dit is een heerlijk voorgerecht, of een lichte maaltijd als je er een kom met luchtige witte rijst bij serveert."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Rukmini: "Garnalen onder een gloeiend hete grill is een van de snelste en makkelijkste bakplaatgerechten. Dit is een heerlijk voorgerecht, of een lichte maaltijd als je er een kom met luchtige witte rijst bij serveert."

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

  2. Schep alle ingrediënten (behalve de verse koriander) in een grote ovenschaal door elkaar en verspreid ze zodat ze in een enkele laag liggen. Breng op smaak met zeezout of vissaus.

  3. Zet de bakplaat 5 minuten vlak onder de grill, tot alle garnalen egaal roze en gaar zijn. Proef en voeg als dat nodig is extra zout of vissaus toe. Bestrooi met verse koriander en dien meteen op.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

De makkelijke bakplaat

€ 25,99
Cover De makkelijke bakplaat
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!