Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geroosterde aubergines met knoflookyoghurt en harissaboter

Geroosterde aubergines met knoflookyoghurt en harissaboter

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Prik de aubergines enkele malen in met de punt van een scherp mesje, bestrijk ze rondom met de olijfolie en leg ze op een bakplaat. Rooster de aubergines 40-45 minuten in de oven tot ze heel zacht zij n. Je kunt de aubergines een dag van tevoren roosteren.*

  2. Smelt de boter in een pan en roer de harissa erdoorheen. Snij d de aubergines in de lengte open zoals een gepofte aardappel en leg ze op een schaal. Bestrooi het vruchtvlees met zout en peper. Meng de yoghurt met de knoflook en lepel dit over de aubergines. Sprenkel de harissaboter eroverheen. Garneer met de koriander en de sesamzaadjes.

Per portie: 361 kcal | 11 g koolhydraten | 7 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Zoe Adjonyoh, Maunika Gowardhan & Lap-Fai Lee Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Agathé Gits Foodstyling: Elena Silcock

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!