Bereiding
Serveer de aubergines met platbrood, heerlijk om in de knoflookyoghurt en harissaboter te dippen.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Prik de aubergines enkele malen in met de punt van een scherp mesje, bestrijk ze rondom met de olijfolie en leg ze op een bakplaat. Rooster de aubergines 40-45 minuten in de oven tot ze heel zacht zij n. Je kunt de aubergines een dag van tevoren roosteren.*
- Smelt de boter in een pan en roer de harissa erdoorheen. Snij d de aubergines in de lengte open zoals een gepofte aardappel en leg ze op een schaal. Bestrooi het vruchtvlees met zout en peper. Meng de yoghurt met de knoflook en lepel dit over de aubergines. Sprenkel de harissaboter eroverheen. Garneer met de koriander en de sesamzaadjes.
*Je kunt de aubergines van tevoren roosteren. Verwarm ze op de dag zelf, afgedekt met aluminiumfolie, ca. 15 minuten in de oven op 180°C.
Per portie: ca. 361 kcal
7 g eiwit | 30 g vet | 11 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Zoe Adjonyoh, Maunika Gowardhan & Lap-Fai Lee Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Agathé Gits Foodstyling: Elena Silcock