Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bruschetta met ‘nduja

Bruschetta met ‘nduja

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Bij de late middagborrel, als voorgerecht of als hapje op de lange avonden vol goede gesprekken en dito wijn. Met bruschetta zit je altijd goed! Een van de vaste ingrediënten van deze variant is ‘nduja. Hierin zit Calabrese peper die de worst zo lekker pittig maakt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bij de late middagborrel, als voorgerecht of als hapje op de lange avonden vol goede gesprekken en dito wijn. Met bruschetta zit je altijd goed! Een van de vaste ingrediënten van deze variant is ‘nduja. Hierin zit Calabrese peper die de worst zo lekker pittig maakt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd het stokbrood schuin in plakjes van ca. 2 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruip met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak het brood in ca. 12 minuten krokant in de oven.

  2. Rooster intussen de venkelzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en haal ze uit de pan. Verhit in dezelfde pan een scheutje olie en bak hierin de ui bruin aan.

  3. Spreid de ‘nduja uit over de plakjes brood, beleg met de ui en garneer met de venkelzaadjes.

Per portie: 446 kcal | 38 g koolhydraten | 8 g eiwit | 29 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Foodstyling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (16 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!