Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cannelloni met witlof, parmezaan en vegan spekjes

Cannelloni met witlof, parmezaan en vegan spekjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Luna Trapani van restaurant Spritz Antwerpen deelde dit recept met ons toen we haar vroegen naar haar absolute favorieten. Het recept van Luna is volledig plantaardig, al hoeft dit natuurlijk niet. Varieer met je favoriete ingrediƫnten!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Luna Trapani van restaurant Spritz Antwerpen deelde dit recept met ons toen we haar vroegen naar haar absolute favorieten. Het recept van Luna is volledig plantaardig, al hoeft dit natuurlijk niet. Varieer met je favoriete ingrediƫnten!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Verwarm een koekenpan op hoog vuur en voeg de boter en olijfolie toe. Voeg dan de witlofstronkjes toe als de boter is gesmolten. Bak tot ze lichtjes gebruind zijn aan elke kant. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout. Zet het vuur lager en voeg een scheutje water toe. Zet dan het deksel op de pan en bak tot je makkelijk met vork door de witlofstronkjes kan prikken.

  3. Bak ondertussen het spek krokant in wat olijfolie. Zet apart.

  4. Snijd het gebakken witlof in stukken en meng met de spekjes, de helft van de bechamel en de geraspte parmezaan.

  5. Vul hiermee de cannelloni en leg ze in een ovenschaal. Verdeel eerst wat bechamel over de onderkant van de schaal zodat de cannelloni niet blijven plakken. Bedek de gevulde cannelloni met de rest van de bechamel en rasp er nog wat gondinoĀ kaas bovenop. Bak in de oven voor 30-40 minuten. Eventueel afgedekt met water aluminiumfolie tegen het verbranden.Ā Buon appetito!Ā 

Receptuur: Luna Trapani van restaurant Spritz Antwerpen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!