Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cannelloni met witlof, parmezaan en vegan spekjes

Cannelloni met witlof, parmezaan en vegan spekjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Verwarm een koekenpan op hoog vuur en voeg de boter en olijfolie toe. Voeg dan de witlofstronkjes toe als de boter is gesmolten. Bak tot ze lichtjes gebruind zijn aan elke kant. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout. Zet het vuur lager en voeg een scheutje water toe. Zet dan het deksel op de pan en bak tot je makkelijk met vork door de witlofstronkjes kan prikken.

  3. Bak ondertussen het spek krokant in wat olijfolie. Zet apart.

  4. Snijd het gebakken witlof in stukken en meng met de spekjes, de helft van de bechamel en de geraspte parmezaan.

  5. Vul hiermee de cannelloni en leg ze in een ovenschaal. Verdeel eerst wat bechamel over de onderkant van de schaal zodat de cannelloni niet blijven plakken. Bedek de gevulde cannelloni met de rest van de bechamel en rasp er nog wat gondino kaas bovenop. Bak in de oven voor 30-40 minuten. Eventueel afgedekt met water aluminiumfolie tegen het verbranden. Buon appetito! 

Buon appetito! 

Receptuur: Luna Trapani van restaurant Spritz Antwerpen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)