Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Broodje gegrilde venkel met ingemaakte pepers en amandelen

Broodje gegrilde venkel met ingemaakte pepers en amandelen

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Een broodje met gegrilde venkel? Jazeker, na de eerste hap besef je pas hoe onweerstaanbaar lekker dit is. Zeker als je de venkel ook nog eens grilt op de BBQ. De ingemaakte pepers mogen natuurlijk niet ontbreken om het broodje een beetje pit te geven.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Een broodje met gegrilde venkel? Jazeker, na de eerste hap besef je pas hoe onweerstaanbaar lekker dit is. Zeker als je de venkel ook nog eens grilt op de BBQ. De ingemaakte pepers mogen natuurlijk niet ontbreken om het broodje een beetje pit te geven.

Bereiding

  1. Snijd iedere venkelknol in 4 flinke parten. Blancheer de venkelparten in kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar, maar zorg dat ze niet uit elkaar vallen. Laat goed uitlekken. Meng de venkelpartjes met het citroensap, de olijfolie en de knoflook. Laat ca. 30 minuten marineren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Roer de fijngehakte dragon door de mayonaise. Bak de pistoletjes in ca. 10 minuten krokant in de oven. Verhit een grillpan op hoog vuur of (nog lekkerder) een houtskoolgrill. Gril de venkelpartjes ca. 2 minuten per zijde tot ze mooie grillstrepen hebben.

  3. Verdeel de spinazie en de gegrilde venkel over de broodjes. Schep er wat van de dragonmayonaise op en maak af met amandelen en ingemaakte pepers.

Per portie: 590 kcal | 44 g koolhydraten | 15 g eiwit | 24 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Tip
Om zelf ingemaakte pepers te maken, meng je 10 verse jalapeƱopepers (in dunne ringen), 1 slajot (in dunne ringen), 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes),, 150 ml wittezijnazijn, 100 ml tequila, 2 el suiker, en 1 el zout in een weckpot. Sluit de weckpot goed af en pekel de jalapeƱopepers minimaal 24 uur in de koelkast. Na openen zijn de ingemaakte jalapeƱo’s gekoeld en in het vocht nog 2 maanden houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!