Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Masterclass BBQ: zalm met dille, limoen en kappertjes

Zalm met dille, limoen en kappertjes

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Julius: "Er staat veel zalm in mijn boek, maar dat is omdat die vis zich zo ongelooflijk goed leent voor de barbecue. Zorg alleen als-je-blieft dat de zalm van binnen nog donkerroze en lauw is."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Julius: "Er staat veel zalm in mijn boek, maar dat is omdat die vis zich zo ongelooflijk goed leent voor de barbecue. Zorg alleen als-je-blieft dat de zalm van binnen nog donkerroze en lauw is."

Bereiding

  1. Meng de olijfolie met de kappertjes, citroensap en -rasp en dille en laat de smaken een uur intrekken. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Bestrooi de zalm met zout, gril een mooie grillruit aan beide kanten en zorg dat de kerntemperatuur niet boven de 40 graden komt.

  3. Serveer de zalm met het citroen-kappertjescondiment.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Masterclass BBQ

€ 17,99
Masterclass BBQ cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!