Zalm met dille, limoen en kappertjes
Eenvoudig6 personen20 minuten bereiden60 minuten wachten
Julius: "Er staat veel zalm in mijn boek, maar dat is omdat die vis zich zo ongelooflijk goed leent voor de barbecue. Zorg alleen als-je-blieft dat de zalm van binnen nog donkerroze en lauw is."
Ingrediënten
- 50 g gezouten kappertjes (gespoeld en grof gesneden)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 12 takjes dille (geplukt)
- 900 g zalmfilet (in 6 stukken)
- olijfolie
- zout en peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Meng de olijfolie met de kappertjes, citroensap en -rasp en dille en laat de smaken een uur intrekken. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de zalm met zout, gril een mooie grillruit aan beide kanten en zorg dat de kerntemperatuur niet boven de 40 graden komt.
- Serveer de zalm met het citroen-kappertjescondiment.

Uit het boek:
Masterclass BBQ