Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Hotspots op Ibiza: uitzicht

Hotspots op Ibiza: de beste restaurants, barretjes & tips

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Misschien denk je bij Ibiza meteen aan clubs, discotheken en katers aan het strand; maar niets is minder waar. Natuurlijk kun je er terecht om dag en nacht te feesten, maar ook voor een ontspannen vakantie met héél veel eten zit je er goed. Dit zijn mijn favoriete hotspots op Ibiza, van de lekkerste restaurants tot aan de fijnste strandtenten.

Hotspots op Ibiza

Ibiza heeft eigenlijk alles voor een ideale vakantie. Ik was ietwat sceptisch toen ik voor het eerst naar het eiland ging, maar het imago dat het alleen een feesteiland zou zijn is onterecht. Natuurlijk vind je er diverse discotheken waar je tot de late (of vroege) uurtjes kunt feesten, maar je vindt er ook zoveel meer. Zon, zee, strand én heel veel lekker eten. De uitzichten vanuit diverse baaien zijn adembenemend mooi en het eiland heeft verschillende authentieke dorpjes. Tijd om mijn favoriete hotspots op Ibiza met je te delen, inclusief de lekkerste restaurants op Ibiza waar je goed uit eten kunt!

Wil je ook iedere week de leukste hotspots & tips voor restaurants ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Uit eten op Ibiza: authentiek Spaans

Natuurlijk vind je genoeg resorts en hotels die hetzelfde eten aanbieden als dat je hier elke dag eet. Maar laten we eerlijk zijn, als je op vakantie bent wil je ook ontdekken wat de lokale keuken te bieden heeft. Bij deze restaurants op Ibiza vind je authentieke gerechten, vaak gemaakt met lokale producten.

S’Espartar

Dit restaurant op Ibiza is een van de traditioneelste restaurants van de regio Sant Josep. Twintig jaar geleden opende het familierestaurant voor het eerst de deuren en serveert sindsdien authentieke en traditionele gerechten aan locals en toeristen. Alles wordt met verse ingrediënten gemaakt; de vis kopen ze eigenhandig bij lokale vissers in. Het restaurant is gespecialiseerd in rijst, vis en traditionele gerechten. Je vindt het restaurant op de weg van Sant Josep de sa Talaia naar Cala Tarida.

Can Mimosa op Ibiza

Dit restaurant van Holly en Pedro zit in een tweehonderd jaar oude boerderij in het hart van Ibiza, achter het centrale plein van het dorp Santa Gertrudis. Can Mimosa is een boerderijrestaurant waar ze met zorg seizoensgebonden menu’s hebben samengesteld. De gerechten worden gemaakt van alleen maar lokale ingrediënten, en dat proef je!

Restaurant op Ibiza: Don Quijote

In het dorpje Portinatx vind je dit heerlijke restaurant op Ibiza. Na een aardige wandeling kreeg ik trek, ik kwam uit bij Don Quijote. In een rustige omgeving neem je plaats aan een tafeltje in de schaduw. Het is misschien niet het meest romantische plekje om te zitten, maar het eten is fantastisch. Verse vis, mals vlees en geweldige salades en soepen. Ga je hier eten? Zorg voor een lege maag, ze serveren grote porties. Je vindt Don Quijote aan de Carrer sa Punta Negra 74 in Portinatx.

Hotspots op Ibiza

Restaurants op Ibiza: tapas en pintxos

Can Tixedo

Deze hotspot op Ibiza is niet alleen een restaurant, het is ook een art café. Binnen hangt prachtige kunst aan de muren. De locatie is misschien niet zo spannend, het restaurant ligt pal aan een drukke weg. Laat dat je niet afschrikken, ze serveren namelijk de lekkerste tapas en heerlijke wijnen. Voor een zacht prijsje, zeker als je het vergelijkt met de rest van het eiland. Deze hotspot op Ibiza ligt aan de weg van Santa Gertrudis richting San Antoni, dé stad waar alle discotheken liggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cantixedo (@cantixedo_artcafe)

El Zaguan op Ibiza

Deze tapasbar op Ibiza vind je middenin het centrum van Eivissa, de hoofdstad van het eiland. De stad op zichzelf is al een aanrader, hier merk je niets van alle discotheken. Bij El Zaguan serveren ze authentieke tapas en pintxos, de één nog lekkerder dan de ander. Neem plaats aan de bar waar ook de vitrine staat en je hebt eerste keus! Je vindt El Zaguan aan de Av. de Bartomeu de Roselló 15 in Eivissa.

Hotspots op Ibiza: pintxos

Bar Anita

In het plaatsje San Carlos vind je één van mijn favoriete hotspots op Ibiza. Hier eet je de lekkerste gerechten, gemaakt met lokale producten. Voor de ingang zitten altijd wel wat locals te eten of te drinken, een goed teken wat mij betreft. Kies alvast wat verse tapas uit de vitrine bij de bar terwijl je rustig de menukaart bestudeerd. Laat je ook vooral adviseren, ze kunnen je precies uitleggen wat alle gerechten zijn. Je vindt Bar Anita tegenover de kerk op het pleintje in het dorp San Carlos.

Restaurant op Ibiza Bar Anita

Uit eten op Ibiza: luxe en romantiek

Nobu Hotel Ibiza Bay

In het luxeresort Nobu Hotel Ibiza Bay zitten een aantal restaurants waar je heerlijk kunt eten. Allereerst BiBo, waar de Spaanse sterrenchef Dani García deze zomer kookt. En dan is er nog de pittoreske chiringuito Chambao, op het strand voor Nobu. Hier eet je met je voetjes in het zand gegrilde vis of een bord paella. Het hotel werkt samen met verschillende boeren waardoor de ingrediënten altijd vers en seizoensgebonden zijn. Je vindt het hotel aan de Carrer de Ses Feixes 52 op Ibiza.

Restaurant op Ibiza: The Village

Dit restaurant op Ibiza zit in Sant Josep en serveert verschillende soorten vlees, al staan op de menukaart ook vegetarische opties en verse vis. Je kunt er dus met het hele gezelschap naartoe. De omheinde binnenplaats is de perfecte plek voor een romantisch diner of een gezellige avond. De cocktails zijn overigens ook een aanrader! Je vindt The Village aan de Carrer des Clot des Llamp in Sant Josep.

La Paloma op Ibiza

Dit is misschien wel één van de bekendste hotspots op Ibiza. Bij dit biologische restaurant kun je niet alleen heerlijk uit eten op Ibiza, het is ook nog eens een fantastische plek met een prachtige binnentuin en dito uitzicht. Reserveer hier op tijd een tafeltje, het is een populaire spot op het eiland. Dit romantische restaurant vind je aan de Carrer Can Pou 4 in Sant Llorenç de Balàfia.

Amante

Uitkijkend op de baai van Sol den Serra, een licht briesje door de haren en voor je een frisse cocktail. Amante is een heerlijke plek om je te verdrinken in alles wat Ibiza te bieden heeft, inclusief heerlijk eten! Je vindt dit restaurant op Ibiza aan de Cala Sol d’en Serra Calle Afueras in Cala Llonga.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amante Ibiza (@amanteibiza)

Overige hotspots en restaurants op Ibiza

Stranden en baaien op Ibiza

Ga je op vakantie naar Ibiza? Huur een auto of scooter en verken de verschillende delen van het eiland. Zo is de westkust totaal anders dan de oostkust. Onderweg kom je overal verborgen stranden en baaien tegen met de prachtigste uitzichten. Neem dus vooral de tijd om de natuur te leren kennen en kijk onderweg je ogen uit.

Uitzicht op Ibiza

Es Vedra

Voor de zuidwestkust van Ibiza ligt het 400 meter hoge onbewoonde eiland Es Vedra, bestaande uit rotsen van kalksteen, mineralen en metalen. Los van het magische uitzicht zorgt de samenstelling van Es Vedra voor een bijzonder magnetisch veld, waardoor zelfs kompassen op hol slaan. Je kunt het eiland niet beklimmen, maar er varen diverse boten omheen. Vanaf het strand van Cala d’Hort heb je overigens ook een prachtig uitzicht, zeker tijdens de zonsondergang.

Dalt Vila

Dit is de oude, historische binnenstad van Eivissa, de hoofdstad van het eiland. Wandel hier rustig doorheen, helemaal tot je bovenaan bent bij de kathedraal. Vanuit hier kijk je uit over de hele stad. Trek goede schoenen aan en vermijd het warmste moment van de dag als je dit gedeelte gaat verkennen, sommige stukken zijn behoorlijk steil. Duik op de terugweg de wijk La Marina in, je vindt er diverse winkeltjes, restaurants en barretjes.

Uitzicht Eivissa Ibiza

Formentera

Dit is het kleinste bewoonde eiland van de regio en ligt een paar kilometer ten zuiden van Ibiza. Pak de boot vanuit de haven van Eivissa en spendeer een dag op Formentera. Je kunt er heerlijk eten en vindt er prachtige stranden. Op Playa Migjorn, één van de stranden, haal je de lekkerste cocktails bij de Piratabus. Huur een fiets of scooter om het eiland te ontdekken, een auto heb je niet nodig. Vergeet niet een tussenstop te maken bij de vuurtoren, vanaf hier is het uitzicht geweldig!

Strand op Ibiza

Sla deze restaurants op Ibiza op en lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!