
Pinda-ijs met chocolate chips
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Anne: āMet dit recept maak je gelijk lekker veel zodat je op meerdere momenten kunt genieten van je zelfgemaakte ijs.ā
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maal de pindaās 5-6 minuten in een keukenmachine tot je een egale, smeuĆÆge pindakaas krijgt. Als hij niet smeuĆÆg genoeg is kun je de gesmolten kokosolie toevoegen.
Doe ruim de helft van je zelfgemaakte pindakaas met de gecondenseerde melk in een beslagkom en roer totdat je een romig geheel hebt.
Klop in een andere kom de slagroom met het vanille-extract stijf. Spatel de slagroom door het pindakaasmengsel totdat het goed gemengd is. Spatel vervolgens voorzichtig de chocolade erdoorheen.
Schep het mengsel in een vriesbestendige bak, met hier en daar een klodder van de overige pindakaas erdoorheen.
Sluit de bak luchtdicht af en zet het ij s minstens 6 uur in de vriezer. Haal het 10- 15 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat je het makkelijk op de hoorntjes kunt scheppen.









