Bereiding
- Maal de pinda’s 5-6 minuten in een keukenmachine tot je een egale, smeuïge pindakaas krijgt. Als hij niet smeuïg genoeg is kun je de gesmolten kokosolie toevoegen.
- Doe ruim de helft van je zelfgemaakte pindakaas met de gecondenseerde melk in een beslagkom en roer totdat je een romig geheel hebt.
- Klop in een andere kom de slagroom met het vanille-extract stijf. Spatel de slagroom door het pindakaasmengsel totdat het goed gemengd is. Spatel vervolgens voorzichtig de chocolade erdoorheen.
- Schep het mengsel in een vriesbestendige bak, met hier en daar een klodder van de overige pindakaas erdoorheen.
- Sluit de bak luchtdicht af en zet het ij s minstens 6 uur in de vriezer. Haal het 10- 15 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat je het makkelijk op de hoorntjes kunt scheppen.
Per bolletje: ca. 200 kcal
5 g eiwit | 14 g vet | 12 g koolhydraten
Receptuur en fotografie Anne (@anne_travel_foodie)