Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Orange bars

Orange bars

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Maak je eigen repen om mee te nemen naar het werk of voor onderweg. Deze orange bars maak je met verse sinaasappel. Eet smakelijk!

Lees verder onder de advertentie

Stuks
20

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Maak je eigen repen om mee te nemen naar het werk of voor onderweg. Deze orange bars maak je met verse sinaasappel. Eet smakelijk!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop de boter met 100 g suiker en een snufje zout wit en romig. Zeef er 250 g bloem overheen en meng kort door.

  2. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier bekleed bakblik (24×24 cm). Bak de deegbodem in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Kluts intussen de eieren met 150 g suiker. Meng het sinaasappelsap, het citroensap, 60 g bloem en de geraspte sinaasappelschil erdoorheen en meng tot een glad geheel.

  3. Neem het deeg uit de oven en verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Schenk het eimengsel op het deeg en bak nog ca. 30 minuten in de oven, tot de sinaasappelcurd is gestold. Neem uit de oven en laat onafgedekt helemaal afkoelen. Snijd in repen en bestuif met poedersuiker.

Per portie: 213 kcal | 24 g koolhydraten | 3 g eiwit | 11 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!