Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Mezcla: Gebakken kool met mango-harissasalsa

Gebakken kool met mango-harissasalsa

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Ixta Belfrage: ā€œDe mango-harissasalsa steelt hier de show en is zo eenvoudig om te maken. Hij past overal bij: gegrilde kip, gemarineerde tofoe of gegrilde vis of garnalen. Of gebruik de afgekoelde salsa als basis voor een rauw vis- of garnalengerecht. Voor een snelle doordeweekse maaltijd dien je de kool op met gebakken eieren.ā€

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Voor de mango-harissasalsa

Lees verder na de advertentie

Ixta Belfrage: ā€œDe mango-harissasalsa steelt hier de show en is zo eenvoudig om te maken. Hij past overal bij: gegrilde kip, gemarineerde tofoe of gegrilde vis of garnalen. Of gebruik de afgekoelde salsa als basis voor een rauw vis- of garnalengerecht. Voor een snelle doordeweekse maaltijd dien je de kool op met gebakken eieren.ā€

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 220°C. Trek de bladeren van de kool los tot je 400 g heldergroene bladeren hebt (bewaar de rest voor een ander recept). Snijd de bladeren door de nerf doormidden en halveer ze dan nog een keer. Doe ze in een grote kom met de zoutvlokken en olie en masseer deze in de kool. Spreid de bladeren uit op een grote bakplaat – ze mogen elkaar een beetje overlappen want ze krimpen in de oven. Bak 12 minuten tot de randjes bruin en knapperig worden; schep halverwege om.

  2. Schenk voor de salsa de olie in een grote sauteerpan op halfhoog-laag vuur en fruit de knoflook en chilipeper met het zout 6-7 minuten tot de knoflook zacht is; roer veel. De knoflook mag niet bruinen dus draai eventueel het vuur lager. Haal de pan van het vuur. Roer de harissa en tomatenpuree erdoor, gevolgd door de mango en het citroensap.

  3. Schep de salsa op een plat bord en leg de gebakken koolbladeren erop. Knijp de citroen erboven uit en garneer met de jalapeƱo en kruiden. Dien warm op, eventueel met yoghurt erbij.

Fotografie: Yuki Sugiura

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Mezcla

€ 32,99
Cover Mezcla
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!