Bereiding

  1. Verhit de oven tot 220°C. Trek de bladeren van de kool los tot je 400 g heldergroene bladeren hebt (bewaar de rest voor een ander recept). Snijd de bladeren door de nerf doormidden en halveer ze dan nog een keer. Doe ze in een grote kom met de zoutvlokken en olie en masseer deze in de kool. Spreid de bladeren uit op een grote bakplaat – ze mogen elkaar een beetje overlappen want ze krimpen in de oven. Bak 12 minuten tot de randjes bruin en knapperig worden; schep halverwege om.
  2. Schenk voor de salsa de olie in een grote sauteerpan op halfhoog-laag vuur en fruit de knoflook en chilipeper met het zout 6-7 minuten tot de knoflook zacht is; roer veel. De knoflook mag niet bruinen dus draai eventueel het vuur lager. Haal de pan van het vuur. Roer de harissa en tomatenpuree erdoor, gevolgd door de mango en het citroensap.
  3. Schep de salsa op een plat bord en leg de gebakken koolbladeren erop. Knijp de citroen erboven uit en garneer met de jalapeño en kruiden. Dien warm op, eventueel met yoghurt erbij.
Mezcla

Uit het boek:

Mezcla
€32,99

Fotografie: Yuki Sugiura