Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pasta aglio e olio met zeekraal

Pasta aglio e olio met zeekraal

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Wie houdt er nou niet van een goeie pasta aglio e olio? De toevoeging van zeekraal maakt het nog lekkerder en het is ook nog eens vegan.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Wie houdt er nou niet van een goeie pasta aglio e olio? De toevoeging van zeekraal maakt het nog lekkerder en het is ook nog eens vegan.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan op laag vuur en fruit er de knoflook ca. 5 minuten in zodat hij zacht wordt maar niet bruin kleurt. Voeg de chilivlokken toe en fruit nog 1 minuut.

  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan lichtbruin. Voeg de zeekraal toe aan de knoflook en schep er 2 el kookwater van de pasta bij . Gaar de zeekraal 1-2 minuten.

  3. Giet de pasta af maar vang het kookwater op. Voeg de pasta en wat van het kookwater toe aan de zeekraal. Meng goed door elkaar tot een smeuĆÆg geheel. Breng op smaak met peper en evt. met zout. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met het amandelschaafsel.

Per portie: 452 kcal | 51 g koolhydraten | 14 g eiwit | 19 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3.4 / 5.0 (33 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!