Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pasta aglio e olio met zeekraal

Pasta aglio e olio met zeekraal

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Wie houdt er nou niet van een goeie pasta aglio e olio? De toevoeging van zeekraal maakt het nog lekkerder en het is ook nog eens vegan.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan op laag vuur en fruit er de knoflook ca. 5 minuten in zodat hij zacht wordt maar niet bruin kleurt. Voeg de chilivlokken toe en fruit nog 1 minuut.

  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan lichtbruin. Voeg de zeekraal toe aan de knoflook en schep er 2 el kookwater van de pasta bij . Gaar de zeekraal 1-2 minuten.

  3. Giet de pasta af maar vang het kookwater op. Voeg de pasta en wat van het kookwater toe aan de zeekraal. Meng goed door elkaar tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper en evt. met zout. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met het amandelschaafsel.

Per portie: 452 kcal | 51 g koolhydraten | 14 g eiwit | 19 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)