Pasta aglio e olio met zeekraal
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan op laag vuur en fruit er de knoflook ca. 5 minuten in zodat hij zacht wordt maar niet bruin kleurt. Voeg de chilivlokken toe en fruit nog 1 minuut.
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan lichtbruin. Voeg de zeekraal toe aan de knoflook en schep er 2 el kookwater van de pasta bij . Gaar de zeekraal 1-2 minuten.
Giet de pasta af maar vang het kookwater op. Voeg de pasta en wat van het kookwater toe aan de zeekraal. Meng goed door elkaar tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper en evt. met zout. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met het amandelschaafsel.