Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Loaded fries met pulled oesterzwammen

Loaded fries met pulled oesterzwammen

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Alsof zoete aardappelfriet nog niet lekker genoeg was van zichzelf. Met pulled oesterzwammen maak je er een volledige maaltijd van. Heerlijk voor de vrijmibo!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de garnering

Alsof zoete aardappelfriet nog niet lekker genoeg was van zichzelf. Met pulled oesterzwammen maak je er een volledige maaltijd van. Heerlijk voor de vrijmibo!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de zoete-aardappelfrietjes met de maizena op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de frietjes in 25-30 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Schep ze halverwege om.

  2. Trek intussen de oesterzwammen uit elkaar tot dunne sliertjes. Verhit een scheutje olie in een pan op matig vuur en fruit er de ui en de knoflook enkele minuten in. Voeg de oesterzwammen toe, zet het vuur hoog en bak ca. 5 minuten verder tot het vrijgekomen vocht verdampt is.

  3. Voeg de tomatenpuree, de sojasaus en het gerookte-paprikapoeder toe aan de pan en bak mee tot de oesterzwammen zacht zijn geworden. Voeg, indien nodig, een klein scheutje water toe.

  4. Verdeel de zoete-aardappelfrietjes over een grote serveerschaal en schep de oesterzwammenmix erbovenop. Garneer met cherrytomaatjes, (ingelegde) rode ui, verse koriander en (homemade) knoflooksaus.

Receptuur en foto: Lenna Omrani

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!