Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Rodekoolstamppot

Rodekoolstamppot

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Dit recept is van Oma Jetty. Ze komt uit een gezin met alleen maar mannen. Als klein meisje hielp ze haar moeder altijd met koken. Iedere winter kwam de moeder van Oma Jetty weer met nieuwe stamppotvarianten. ‘Mijn moeder zette mij dan op een stoel en dan mocht ik de stamppot stampen.'

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de garnering

Lees verder na de advertentie

Dit recept is van Oma Jetty. Ze komt uit een gezin met alleen maar mannen. Als klein meisje hielp ze haar moeder altijd met koken. Iedere winter kwam de moeder van Oma Jetty weer met nieuwe stamppotvarianten. ‘Mijn moeder zette mij dan op een stoel en dan mocht ik de stamppot stampen.'

Bereiding

  1. Vul een kom met heet water en laat de rozijnen 10 minuten wellen. Giet daarna af.

  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de rodekool toe en laat 20 minuten koken. Breng nog een pan water aan de kook en kook hierin de aardappels in 15 minuten gaar.

  3. Giet de aardappels af, voeg de roomboter toe en stamp tot een puree.

  4. Giet de rodekool af. Roer de rodekool en appels door de puree en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

  5. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gewelde rozijnen en stemgemberbolletjes.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (9 stemmen)
Uit het boek

Oma’s stamp- & stoofpotjes

€ 21,99
oma's stamp- en stoofpotjes
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!