Rodekoolstamppot
Eenvoudig4 personen30 minuten bereiden-2 minuten wachten
Oma Jetty komt uit een gezin met alleen maar mannen. Als klein meisje hielp ze haar moeder altijd met koken. Iedere winter kwam de moeder van Oma Jetty weer met nieuwe stamppotvarianten. ‘Mijn moeder zette mij dan op een stoel en dan mocht ik de stamppot stampen.
Ingrediënten
- 500 g rodekool (fijngesneden)
- 1 kg kruimige aardappels (geschild en in blokjes)
- 2 el roomboter
- 3 appels (geschild en in blokjes)
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- Garnering:
- 50 g rozijnen
- 4 stemgemberbolletjes op siroop (in vieren)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Vul een kom met heet water en laat de rozijnen 10 minuten wellen. Giet daarna af.
- Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de rodekool toe en laat 20 minuten koken. Breng nog een pan water aan de kook en kook hierin de aardappels in 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af, voeg de roomboter toe en stamp tot een puree.
- Giet de rodekool af. Roer de rodekool en appels door de puree en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
- Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gewelde rozijnen en stemgemberbolletjes.

Uit het boek
Oma’s stamp- & stoofpotjes