Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gebakken spruitjes met ‘nduja

Gebakken spruitjes met ‘nduja

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwijder beschadigde en harde buitenste blaadjes van de spruitjes. Snijd een stukje van de stronkjes af en halveer de spruitjes. Breng een grote pan water met een klein beetje zout aan de kook. Zet een kom met ijswater klaar. Blancheer de spruitjes ca. 2 minuten of tot ze een beetje zacht zijn als je erin knijpt. Giet ze af en leg ze ca. 15 minuten in het ijswater tot ze helemaal koud zijn. Giet af.

  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak er de spruitjes ca. 10 minuten op hoog vuur rondom goudbruin en krokant in. Roer de ‘nduja erdoorheen en bak al omscheppend ca. 5 minuten verder tot de spruitjes goed bedekt zijn. Besprenkel met een beetje citroensap en serveer.

Per portie: 145 kcal | 4 g koolhydraten | 6 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Adam Bush Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (14 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!