Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Walnoot-koffietaart

Walnoot-koffietaart

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor het glazuur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet twee springvormen (20 cm Ø) in met boter en bekleed ze met bakpapier. Los 2 el instantkoffie op in 1 el heet water en laat iets afkoelen. Doe 250 g zachte boter met de honing in een grote kom en klop met een elektrische mixer licht en luchtig. Klop de eieren er één voor één doorheen. Voeg de koffie, de helft van de walnoten, het bakmeel, het amandelmeel en het bakpoeder toe en spatel ze erdoorheen tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak 20-25 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat volledig afkoelen in de vorm.

  2. Los voor het glazuur de instantkoffie op in 1 el heet water en zet apart. Klop de zachte boter met een elektrische mixer in ca. 2 minuten licht en romig. Voeg de poedersuiker toe en klop 2 minuten verder tot een luchtige massa. Schenk de room en de koffie erbij en klop langzaam verder tot alles gemengd is en de crème zachte pieken heeft.

  3. Leg een cake op een taartbord en verdeel de helft van de crème erover. Leg de tweede cake erbovenop en verdeel de overige crème eroverheen. Bestrooi met de overige walnoten.

Per portie: 741 kcal | 55 g koolhydraten | 9 g eiwit | 52 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Chetna Makan Foto’s: Peter Cassidy Styling: Max Robinson Foodstyling: Amy Kinnear

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)