Walnoot-koffietaart
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet twee springvormen (20 cm Ø) in met boter en bekleed ze met bakpapier. Los 2 el instantkoffie op in 1 el heet water en laat iets afkoelen. Doe 250 g zachte boter met de honing in een grote kom en klop met een elektrische mixer licht en luchtig. Klop de eieren er één voor één doorheen. Voeg de koffie, de helft van de walnoten, het bakmeel, het amandelmeel en het bakpoeder toe en spatel ze erdoorheen tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak 20-25 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat volledig afkoelen in de vorm.
Los voor het glazuur de instantkoffie op in 1 el heet water en zet apart. Klop de zachte boter met een elektrische mixer in ca. 2 minuten licht en romig. Voeg de poedersuiker toe en klop 2 minuten verder tot een luchtige massa. Schenk de room en de koffie erbij en klop langzaam verder tot alles gemengd is en de crème zachte pieken heeft.
Leg een cake op een taartbord en verdeel de helft van de crème erover. Leg de tweede cake erbovenop en verdeel de overige crème eroverheen. Bestrooi met de overige walnoten.