Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gepofte aardappel niçoise

Gepofte aardappel niçoise

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

De smaakmakers van de bekende salade niçoise gaan heel goed samen als vulling van de gepofte pieper.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
1

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

De smaakmakers van de bekende salade niçoise gaan heel goed samen als vulling van de gepofte pieper.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Schrob de aardappel schoon en dep hem droog. Prik rondom gaatjes in de aardappel met een vork, wrijf hem in met 1 tl olie en bestrooi met zout. Leg de aardappel direct op het ovenrooster en pof hem ca. 50 minuten tot hij vanbinnen zacht is en de schil knapperig is.

  2. Kook intussen het ei in 7 minuten halfzacht. Kook de laatste 3 minuten de boontjes mee. Giet beide af, spoel met koud water en laat uitlekken. Zet apart.

  3. Klop het citroensap, de mosterd en de peterselie door elkaar in een grote kom. Voeg druppelsgewijs 2 tl olijfolie toe en klop hem erdoorheen. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

  4. Pel het ei en hak het grof. Voeg het ei, de boontjes, de tonijn, de cherrytomaten, de olijven en de sjalot toe aan de kom met de dressing. Hussel alles door elkaar.

  5. Snijd de aardappel open en roer met een vork het vruchtvlees een beetje los. Vul de aardappel met de salade, bestrooi met wat zwarte peper en evt. extra peterselie.

Per portie: 523 kcal | 45 g koolhydraten | 30 g eiwit | 23 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Yuki Sugiura

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!