Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Salade met ham en tartaarsaus

Salade met ham en tartaarsaus

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Breng de eieren in een pan water aan de kook en kook ze in ca. 6 minuten hard. Giet af en laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren.

  2. Halveer 2 eieren. Pureer de dooiers van de 2 gehalveerde eieren in de blender met de mosterd, de azijn, de peterselie, zout en peper tot een glad geheel. Voeg zeer geleidelijk de olie toe tot
    een mooie gladde saus ontstaat. Hak het eiwit van de gehalveerde eieren fijn. Roer de kappertjes en het fijngehakte eiwit door de saus.

  3. Snijd het stokbrood in grove blokjes. Kneus het knoflookteentje. Verhit de boter en de knoflook in een pan en bak er de broodblokjes goudbruin en krokant in. Bestrooi met zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verdeel de sla en de ham over borden en bedruppel royaal met de tartaarsaus. Hak de overige 2 eieren grof en strooi over de ham. Maak af met de croutons.

Per portie: 499 kcal | 9 g koolhydraten | 12 g eiwit | 46 g vet

Foto’s & foodstyling: Willem van Santen Styling: Anne Heesink Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!