Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Salade met ham en tartaarsaus

Salade met ham en tartaarsaus

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de eieren in een pan water aan de kook en kook ze in ca. 6 minuten hard. Giet af en laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren.

  2. Halveer 2 eieren. Pureer de dooiers van de 2 gehalveerde eieren in de blender met de mosterd, de azijn, de peterselie, zout en peper tot een glad geheel. Voeg zeer geleidelijk de olie toe tot
    een mooie gladde saus ontstaat. Hak het eiwit van de gehalveerde eieren fijn. Roer de kappertjes en het fijngehakte eiwit door de saus.

  3. Snijd het stokbrood in grove blokjes. Kneus het knoflookteentje. Verhit de boter en de knoflook in een pan en bak er de broodblokjes goudbruin en krokant in. Bestrooi met zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verdeel de sla en de ham over borden en bedruppel royaal met de tartaarsaus. Hak de overige 2 eieren grof en strooi over de ham. Maak af met de croutons.

Per portie: 499 kcal | 9 g koolhydraten | 12 g eiwit | 46 g vet

Foto’s & foodstyling: Willem van Santen Styling: Anne Heesink Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)