Salade met ham en tartaarsaus
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng de eieren in een pan water aan de kook en kook ze in ca. 6 minuten hard. Giet af en laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren.
Halveer 2 eieren. Pureer de dooiers van de 2 gehalveerde eieren in de blender met de mosterd, de azijn, de peterselie, zout en peper tot een glad geheel. Voeg zeer geleidelijk de olie toe tot
een mooie gladde saus ontstaat. Hak het eiwit van de gehalveerde eieren fijn. Roer de kappertjes en het fijngehakte eiwit door de saus.Snijd het stokbrood in grove blokjes. Kneus het knoflookteentje. Verhit de boter en de knoflook in een pan en bak er de broodblokjes goudbruin en krokant in. Bestrooi met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de sla en de ham over borden en bedruppel royaal met de tartaarsaus. Hak de overige 2 eieren grof en strooi over de ham. Maak af met de croutons.