Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pizza dolce met abrikozen, amaretti en mascarpone

Pizza dolce met abrikozen, amaretti en mascarpone

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Een zoete pizza? Ja, hoor! Deze variant is perfect om te serveren als dessert. Liever geen abrikozen? Probeer dan perzik of nectarine!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Een zoete pizza? Ja, hoor! Deze variant is perfect om te serveren als dessert. Liever geen abrikozen? Probeer dan perzik of nectarine!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kluts het ei. Kneed het amandelmeel, de poedersuiker, het zout, het ei en de boter tot een samenhangend deeg. Vorm een platte bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat ca. 15 minuten opstijven in de koelkast.

  2. Leg het deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol met een deegroller uit tot een dunne pizza. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de pizza in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen.

  3. Roer de mascarpone los met 4-6 el amaretto (naar smaak). Snijd de abrikozen in en klap ze open. Verkruimel de amaretti. Strijk de mascarpone in een gelijkmatige laag over de amandelpizza. Verdeel de abrikozen erover, bestrooi met de amaretti en druppel er wat honing overheen. Snijd de pizza vlak voor het serveren voorzichtig in punten.

Per portie: 1012 kcal | 63 g koolhydraten | 20 g eiwit | 70 g vet

Foto’s: Sven Benjamins Receptuur & foodstyling: Nadia Zerouali Styling: Gonnie Constansia Servies etc.: Loods 5, rawmaterials.nl

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!