Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Calzones met champignon-tomatenvulling

Calzones met champignon-tomatenvulling

In samenwerking met Mutti
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg

Voor de vulling

Bereiding

  1. Meng voor het pizzadeeg de gist met het water en 2 el van de bloem tot een glad papje. Voeg nu het zout en de rest van de bloem toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat niet meer aan je handen plakt. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af en laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

  2. Bak voor de vulling de champignons ca. 5 minuten in de olijfolie op hoog vuur tot ze geslonken zijn. Voeg de ui en de bleekselderij toe en fruit nog ca. 10 minuten. Voeg de knoflook en de tijm toe en fruit nog 2 minuten. Voeg de Mutti Tomate Frito toe en verwarm nog kort door. Neem van het vuur en laat afkoelen. Roer de salami en de pecorino erdoorheen.

  3. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken (à ca. 70 g). Vorm strakke bolletjes van het deeg en leg ze op een ingevet bakblik. Dek af en laat nog 1 uur rijzen.

  4. Verhit de frituurolie in een ruime pan of frituurpan tot ca. 170°C. Druk de bolletjes deeg op een met bloem bestoven werkvlak met je vingertoppen uit tot kleine pizzabodems van ca. 15 cm doorsnede. Schep 1 flinke eetlepel van de vulling op het deeg en vouw de pizza’s dicht. Druk de randen goed op elkaar. Frituur de pizza’s in ca. 8 minuten goudbruin en gaar in de hete olie. Houd de pizza’s met een schuimspaan goed onder de olie, zodat ze rondom mooi gaar worden. Serveer warm of laat kort afkoelen.

Per portie: 336 kcal | 33 g koolhydraten | 9 g eiwit | 18 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)