Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Olijvenbiscotti

Olijvenbiscotti

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Serveer de olijven en biscotti samen met wat nootjes en charcuterie voor een volledige borrelplank.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Serveer de olijven en biscotti samen met wat nootjes en charcuterie voor een volledige borrelplank.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  2. Hak de helft van de olijven grof, laat de andere helft (mits pitloos) heel. Hak de rozemarijn grof. Meng alle ingrediƫnten behalve het ei en de melk in een kom. Kluts het ei met de melk in een
    kommetje. Voeg toe aan de droge ingrediƫnten en kneed kort tot een samenhangend deeg.

  3. Vorm een rechthoekig ā€˜brood’ van ca. 4 cm hoog van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat kort afkoelen tot je het kunt vastpakken.

  4. Snijd met een gekarteld broodmes dunne plakjes (ca. ½ cm) van het deeg en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak nog ca. 20 minuten in de oven tot de biscotti goudgeel en knapperig zijn. Bak ze niet te donker want dan worden de olijven bitter.

Per portie: 222 kcal | 30 g koolhydraten | 10 g eiwit | 7 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!