Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Thaise curry met kip

Thaise curry met kip

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Eveline: "Deze curry is heel populair, ook ver buiten Thailand. Wel spicy: groenecurrypasta is meestal veel pittiger dan de ā€˜medium’ rode en de wat mildere gele. Als het te pittig voor je is, voeg dan een extra scheut kokosmelk toe."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Eveline: "Deze curry is heel populair, ook ver buiten Thailand. Wel spicy: groenecurrypasta is meestal veel pittiger dan de ā€˜medium’ rode en de wat mildere gele. Als het te pittig voor je is, voeg dan een extra scheut kokosmelk toe."

Bereiding

  1. Snijd de kip in blokjes van ca. 2 centimeter. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur rondom aan. Schep uit de pan en houd apart.

  2. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Halveer de courgette en aubergine in de lengte en snijd in dunne plakjes. Halveer de bimi in de lengte. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 centimeter.

  3. Verhit de rest van de zonnebloemolie in de hapjespan en fruit de ui met de knoflook en currypasta 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk, vissaus, het bouillonpoeder en de kristalsuiker toe. Pers de limoen erboven uit. Schep de groenten en de kip erdoor en stoof in ca. 3 minuten zonder deksel gaar.

  4. Pluk intussen de basilicum van de takjes en hak samen met de koriander grof. Verdeel de curry over twee borden en garneer met de kruiden. Lekker met rijst.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Uit het boek

Simply Asian

€ 25,99
Simply Asian
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!