Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Fish & chips uit één pan

Fish & chips uit één pan

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Fish & chips op een traybake? Ja hoor, dat kan gewoon. Met dit recept zet je het binnen de kortste keren op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Fish & chips op een traybake? Ja hoor, dat kan gewoon. Met dit recept zet je het binnen de kortste keren op tafel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) met het broodkruim in een grote braadslee erin. Neem het na ca. 5 minuten, als het broodkruim goudbruin is, uit de oven, doe in een kom en houd apart. Doe 2 el olie in de braadslee, voeg de aardappels toe, bestrooi met zout en peper en schep om. Spreid ze in een enkele laag en bak ca. 25 minuten in de oven.

  2. Meng intussen het broodkruim met de ansjovis, de kruiden en het knoflookgranulaat. Schep de bimi om met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.

  3. Voeg, als de aardappels 25 minuten in de oven zitten, de broccoli toe en bak nog ca. 5 minuten. Leg de vis ertussen, verdeel het broodkruim over de vis en bak nog 8-10 minuten, tot de vis helemaal gaar en goudgeel is. Serveer eventueel met tartaarsaus.

Per portie: 480 kcal | 39 g koolhydraten | 35 g eiwit | 19 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ellie Jarvis

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!