Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Rumpsteak met pestobonen

Rumpsteak met pestobonen

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Een heerlijke steak is natuurlijk altijd goed. Met dit recept maak je hem eenvoudig klaar, maar dat is aan de smaak niet te merken. Hij is supermals en sappig. De pestobonen maken dit gerecht extra smaakvol.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Een heerlijke steak is natuurlijk altijd goed. Met dit recept maak je hem eenvoudig klaar, maar dat is aan de smaak niet te merken. Hij is supermals en sappig. De pestobonen maken dit gerecht extra smaakvol.
Wist je dat?
Rumpsteak is een mals stuk rundvlees dat wordt gesneden uit de dikke bil van het rund. Het is iets steviger dan een entrecote of ossenhaas, maar daardoor juist ook heel smaakvol.

Bereiding

  1. Sprenkel de helft van de olie in een ondiepe schaal, bestrooi met flink wat zout en peper en leg de rumpsteak in de schaal. Wrijf de steak in met de olie, zodat hij helemaal bedekt is. Verhit een koekenpan met hoge rand op hoog vuur tot hij heet is en voeg de steak en de rozemarijn toe. Bak de steak 2-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van hoe gaar je hem wil. Leg de steak met een keukentang op een bord. Laat ca. 10 minuten rusten.

  2. Doe de rest van de olie en de knoflook in de pan en draai het vuur middelhoog. Bak ca. 2 minuten tot de knoflook goudkleurig is en voeg de bonen, de cavolo nero, de bouillon en de azijn toe. Breng zachtjes aan de kook en kook 4-5 minuten. Voeg de pesto en het braadvocht van het bord met de steak toe. Snijd de steak tegen de draad in in plakken.

  3. Leg de steak, de pesto en de parmezaan op de bonen.

Per portie: 706 kcal | 21 g koolhydraten | 57 g eiwit | 42 g vet

Ā© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Brown Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Myles Williamson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!