
Taco pollo tropicano
Eenvoudig
24 minuten bereidingstijd24 min. bereidingstijd
De zoete smaak van ananas levert een lichte, sappige taco met kip op die perfect is als snelle zomerse maaltijd. Ananas komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Mexico, de CaraĆÆben en Midden- en Zuid-Amerika en zou al in 750 v.Chr. door de Mayaās en Azteken geteeld zijn.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Wrijf de kipfilets rondom in met de avocado-olie, het knoflookpoeder, chilipoeder, zeezout en peper.
Verhit een grote (gietijzeren) koekenpan op hoog vuur. Leg de kipfilets in de pan en braad 1 minuut aan, tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Keer om, zet het vuur lager en laat 10 tot 15 minuten met een deksel op de pan garen. Werp af en toe een blik in de pan en voeg een eetlepel water toe als de kip droog lijkt. Leg het deksel weer terug, zodat het vlees door de stoom sappig blijft.
Haal de kipfilets als ze gaar zijn uit de pan, laat 3 minuten rusten op een snijplank en snijd dan in repen van 1 cm. Verwarm de tortillaās kort in een comal of gietijzeren koekenpan. Stel dan de tacoās samen: verdeel het kipmengsel over de tortillaās en garneer met de pico de gallo met ananas, queso fresco en wat moritaaioli. Besprenkel met limoensap.
Tasty taco’s
€ 22,50









