
Taco pollo tropicano
Eenvoudig
24 minuten bereidingstijd24 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Wrijf de kipfilets rondom in met de avocado-olie, het knoflookpoeder, chilipoeder, zeezout en peper.
Verhit een grote (gietijzeren) koekenpan op hoog vuur. Leg de kipfilets in de pan en braad 1 minuut aan, tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Keer om, zet het vuur lager en laat 10 tot 15 minuten met een deksel op de pan garen. Werp af en toe een blik in de pan en voeg een eetlepel water toe als de kip droog lijkt. Leg het deksel weer terug, zodat het vlees door de stoom sappig blijft.
Haal de kipfilets als ze gaar zijn uit de pan, laat 3 minuten rusten op een snijplank en snijd dan in repen van 1 cm. Verwarm de tortilla’s kort in een comal of gietijzeren koekenpan. Stel dan de taco’s samen: verdeel het kipmengsel over de tortilla’s en garneer met de pico de gallo met ananas, queso fresco en wat moritaaioli. Besprenkel met limoensap.
Tasty taco’s
€ 22,50