Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Pollo tropicana

Taco pollo tropicano

  • Eenvoudig

  • 24 minuten bereidingstijd24 min. bereidingstijd

De zoete smaak van ananas levert een lichte, sappige taco met kip op die perfect is als snelle zomerse maaltijd. Ananas komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Mexico, de Caraïben en Midden- en Zuid-Amerika en zou al in 750 v.Chr. door de Maya’s en Azteken geteeld zijn.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de toppings

De zoete smaak van ananas levert een lichte, sappige taco met kip op die perfect is als snelle zomerse maaltijd. Ananas komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Mexico, de Caraïben en Midden- en Zuid-Amerika en zou al in 750 v.Chr. door de Maya’s en Azteken geteeld zijn.

Bereiding

  1. Wrijf de kipfilets rondom in met de avocado-olie, het knoflookpoeder, chilipoeder, zeezout en peper.

  2. Verhit een grote (gietijzeren) koekenpan op hoog vuur. Leg de kipfilets in de pan en braad 1 minuut aan, tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Keer om, zet het vuur lager en laat 10 tot 15 minuten met een deksel op de pan garen. Werp af en toe een blik in de pan en voeg een eetlepel water toe als de kip droog lijkt. Leg het deksel weer terug, zodat het vlees door de stoom sappig blijft.

  3. Haal de kipfilets als ze gaar zijn uit de pan, laat 3 minuten rusten op een snijplank en snijd dan in repen van 1 cm. Verwarm de tortilla’s kort in een comal of gietijzeren koekenpan. Stel dan de taco’s samen: verdeel het kipmengsel over de tortilla’s en garneer met de pico de gallo met ananas, queso fresco en wat moritaaioli. Besprenkel met limoensap.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Tasty taco’s

€ 22,50
Cover voor Tasty taco’s